Een pijnlijke hoofdhuid kan je je voelt een hoge mate van pijn en spanning tijdens je dagelijkse leven. Er zijn meerdere voorwaarden die een factor die bijdraagt kunnen tot de hoofdhuid pijn. Hoofdhuid pijn kan ontstaan van bacteriële infecties, virale infecties, vette hoofdhuid en het haarproducten die u gebruikt. Terwijl sommige voorwaarden voorkomen met goede hygiëne worden kunnen moet u wellicht een doktersrecept medicinale behandeling voor iets dat niet op haar eigen verdwijnen zal. Uw arts moet goed diagnosticeren uw conditie te hebben een beter begrijpen van welke behandeling geschikt voor u is dus niet toestaan dat iets aan fester. Wat lijkt misschien iets dat op haar eigen verdwijnen kan kunnen littekens of erger haaruitval veroorzaken.

pijnlijke hoofdhuid en oorzaak_625744

Hoofdhuid pijn is niet het enige symptoom dat u van een voorwaarde van de hoofdhuid kan teisteren. Er zijn andere symptomen zoals jeuk, ontsteking, roodheid en overtollige droge huid. Om te identificeren wat is noodlijdende je zou het goed om te weten de hoofdhuid-voorwaarden die u kunnen beïnvloeden.

  • Ringworm
Ringworm van de hoofdhuid (tinea capitis) is een schimmel infectie die invloed op de hoofdhuid en uw haarzakjes. De schimmel die ringworm veroorzaakt heet dermatofyten. De kans op besmetting met ringworm is zeer hoog als je hoofdhuid is gewond of knippen, als u slechte hoofdhuid hygiëne hebt, of uw hoofdhuid altijd nat is. De tekenen van ringworm op de hoofdhuid zijn rode gezwollen gebieden die kunnen hebben zweren en pijnlijke hoofdhuid. Tinea capitis kan leiden tot permanente littekens en haar verlies. Tinea capitis kan gemakkelijk worden verspreid door fysiek contact met iemand die besmet is of met behulp van een item van hen, zoals een kam of handdoek. Ringworm is een aandoening die niet moeten worden zelf behandeld, spreken met uw arts of dermatoloog meteen dat het gediagnosticeerd en behandeld.

Lees ook: Symptomen van Candida-infectie die is belangrijk voor ons om te weten

  • Haarproducten
In de loop der tijd kunnen het haarproducten die u gebruikt een nadelige invloed hebben op je hoofdhuid. Een gemeenschappelijk shampoo ingrediënt dat een schadelijk effect op de hoofdhuid heeft is SLS, natriumlaurylsulfaat. SLS kan irriteren de huid en reis van natuurlijke oliën. Natriumlaurylsulfaat is geweest studeerde om aan te tonen dat het gezondheidsrisico's zo goed kan veroorzaken. Andere studies hebben aangetoond dat het consequent gebruik van SLS kanker zo goed mogelijk kan veroorzaken. Het is best om te voorkomen dat schadelijke producten en zet op merken die een record hebben van veilig het is haar consumenten.

  • Folliculitis
Folliculitis is een bacteriële infectie die invloed op uw haarzakjes. De voorkomende bacteriën dat oorzaken hoofdhuid folliculitis heet Staphylococcus (staph) bacteriën. Folliculitis kan ook worden veroorzaakt door gist en mijten zo goed. Typische symptomen van folliculitis zijn jeuk, pijn, puistjes en huiduitslag. Een mild geval van folliculitis kan worden behandeld met een shampoo die schimmeldodende eigenschappen zoals Nizoral heeft. Hebt u een sever soort folliculitis kan uw arts voorschrijven orale antibiotica of een actueel oplossing/gel.

Lees ook: Hoe te sturen duidelijk van schimmel op huid

  • Psoriasis
Psoriasis is een huidaandoening waarin het hoofd van de witte schalen begonnen met het ontwikkelen op de rode huid en ontstoken en pijnlijke hoofdhuid kan maken. Als u lijdt aan psoriasis je hoofdhuid kan ook de ontwikkeling van plaque die betrekking hebben op uw gehele hoofdhuid bereiken tot aan de bovenkant van je voorhoofd. Psoriasis kan worden verward met roos (seborrhea dermatitis) vanwege de overtollige droge huid, maar de symptomen zijn verschillend. Psoriasis is droog met witte of zilveren schubben en roos is vette met gele vlokken. Voor de behandeling van psoriasis hoofdhuid kan uw arts voorschrijven een medicinale shampoo om te helpen doorbreken van de schalen en ruimen van je hoofdhuid. In een ernstig geval van psoriasis kan uw arts voorschrijven een actuele behandeling of orale medicatie. Een andere gemeenschappelijke behandeling voor psoriasis is UV-licht-therapie die helpt om te vertragen de groei van alle schalen.

  • Vette hoofdhuid
Een vette hoofdhuid kan leiden tot verschillende aandoeningen waarin je hoofdhuid pijnlijk voelen kan. Gemeenschappelijke hoofdhuid voorwaarden die worden veroorzaakt door een vette hoofdhuid zijn seborrheic dermatitis, cradle GLB evenals hoofdhuid acne. Wanneer je lichaam overproduces haar natuurlijke oliën op je hoofdhuid begint het te bouwen ook met een vorm van gist genaamd malassezia waardoor dermatitis. Seborrheic dermatitis veroorzaakt niet alleen u voortdurend zorgen over het uiterlijk van de huid vlokken en een vette hoofdhuid, maar jeuk en pijn zo goed te maken. Overtollige olie kunnen ook de ideale plek voor acne te ontwikkelen als u bent niet de zorg van uw hoofdhuid. Wanneer je poriën worden geblokkeerd met olie en dode huid het leidt tot de verschijning van whiteheads. Oog op de behandeling van vette hoofdhuid zijn best om regelmatig shampoo en voorkomen dat producten die opbouw kunnen veroorzaken.


EmoticonEmoticon