Gist gedijt in warme, natte, donkere omgevingen - zoals baby's buit! Hier is hoe om te vertellen een gist luieruitslag van een regelmatige en hoe duidelijk omhoog.

Gist luieruitslag op baby_980021

Wat is gist luieruitslag?

Een gist luieruitslag is een gemeenschappelijk huiduitslag die zich op de Zwervers van baby's en jonge peuters ontwikkelt. "Het is heel normaal in baby's en peuters," zegt Natasha Burgert, MD, FAAP, kinderarts bij kindergeneeskunde Associates in Kansas City, Missouri. "Gist is een schimmel die op uw huid en in de darmen leeft, en wanneer u een warme, vochtige omgeving in de luier gebied hebben, het kan een beetje van een uitslag."

Terwijl alle soorten schimmelinfecties vaker voor bij mensen die hebben verzwakt immuunsysteem komen, is een gist luieruitslag bijna altijd niets te vrezen. (Gist, door de manier, is ook bekend als Candida, haar wetenschappelijke naam.)

Wat zijn de symptomen van gist diaper rash bij baby's?


'Zoek de rode stippen,"Burgert adviseert. "Als er een rode luieruitslag met kleine rode stippen op de grens, dat is een klassieke gist luieruitslag."

Zijn er eventuele tests voor gist luieruitslag?

Nope. Een gist luieruitslag is bijna altijd gediagnosticeerd door zijn kenmerkende verschijning.

Hoe vaak is gist luieruitslag bij baby's?

Gist luieruitslag is super gemeenschappelijk, zegt Burgert. Tot de helft van alle baby's ontwikkelen luieruitslag, en tot de helft van die worden veroorzaakt door gist.

Hoe mijn baby een luier gist uitslag krijgen?

Gist, zoals allerlei soorten schimmel, groeit het beste in een warme, natte, donkere omgeving. Het heeft ook de neiging te gedijen op geïrriteerde huid — dat is waarom gist luieruitslag buitengewoon gemeenschappelijk onder de luier-dragen set is. Hoe langer je kind zit in een natte of vuile luier, het meer waarschijnlijk hij of zij is het ontwikkelen van een gist luieruitslag.

Wat is de beste manier voor de behandeling van gist luieruitslag bij baby's?


Over-the-counter schimmeldodende crèmes, zoals Lotrimin en nystatine, zijn zeer effectief in het behandelen van gist luieruitslag. Gewoon een naar het getroffen gebied bij iedere wijziging van de luier toepassen. "Probeer dat eerst," zegt Burgert. "Als dat niet in 48 uur werkt, bellen met uw arts."

Voorschrift antischimmel crèmes kunnen ook worden gebruikt, maar de OTC-medicijnen zijn bijna altijd genoeg om te zorgen voor het probleem.

Natuurlijk, is het ook belangrijk om te houden van uw kind als schoon en droog mogelijk. Veranderen luiers regelmatig — en zie als u kunt stiekem in een aantal "luier-vrije" tijd dus de adem gebied.

Lees ook: Home remedies voor schimmelinfecties bij baby 's

Wat kan ik doen om te voorkomen dat mijn baby gist luier uitslag krijgen?

Houd uw baby schoon en droog. Veranderen luiers regelmatig en een barrière crème, zoals zinkoxide, toe te passen als nodig. Bron artikel: thebump.com


EmoticonEmoticon