Schimmelinfectie.xyz - Er is niets erger dan merken witte vlokken op uw favoriete shirt, wanneer, um het niet sneeuwt buiten. Maar dat gevreesde roos is enkel één van vele hoofdhuid voorwaarden die kunnen worden verpesten uw schoonheid spel. Gelukkig, er is geen behoefte om te lijden, moderne geneeskunde heeft het antwoord op uw hoofdhuid gezond en goed voelen.

hoe de behandeling van de hoofdhuid_9875444

1. Psoriasis
Niet te verwarren met cirrose (leverschade), beïnvloedt deze voorwaarde ongeveer 1 tot 2% van de bevolking. En iedereen, op elke leeftijd kan krijgen. Beschouwd als een auto-immune aandoening waar de cellen in de bovenste laag van de huid zijn in overdrive, is een uitslag van psoriasis opgebouwd van roze schilferige plaques met een karakteristieke zilveren schaal.

En terwijl het kan beïnvloeden elk deel van het lichaam van hoofd tot teen (met inbegrip van uw nagels), de aard van de hoofdhuid is een van de meest moeilijk te behandelen, volgens Dr. Seemal Desai, Clinical Assistant Professor in de Afdeling Dermatologie aan de Universiteit van Texas Southwestern Medical Center. Waarom? De opbouw van cellen schilferige maken huid, patches die kunnen jeuk, pijn, korst omhoog, en bloeden. Nog meer verschrikkelijke: Trauma aan de hoofdhuid, dit betekent föhnen en die betrekking hebben op grijswaarden, kan het maken van de situatie erger.

De behandeling:
Het is echt over verlichten symptomen, zegt Dr. Desai. De meeste artsen starten met steroïden, terwijl hardere situaties mogelijk injecties genaamd biologics die helpen om te onderdrukken, wat de oorzaak van de flare ups. Uw derm kan ook suggereren probeert een excimeerlaser, die kan werken op individuele plekken die niet op andere therapieën reageren. Maar je moet ook in rekening uw haren verzorgingsroutine, wijst erop Desai. Niet wassen uw haar elke dag kan verminderen het bedrag van de huiduitslag, of een therapeutische olie crème kan ook wonderen doen.

2. Folliculitis
Dit is eigenlijk een ontsteking van de haarfollikel. Het kan worden veroorzaakt door een bacterie (meestal een Stafylokok infectie) of irritatie van scheren, zware conditioners, potente haarkleurmiddelen en overmatig zweten. Het kan verschijnt meestal waarschijnlijk als weinig pus bultjes die worden verspreid over de hoofdhuid en die nabootsen van acne, en pijnlijk.

De behandeling:
Een arts vermoeden folliculitis, kan het uitvoeren van een cultuur om te controleren voor bacteriën. Als uw hoofdhuid ellende wordt veroorzaakt door een microbe, zullen een actuele of mondelinge antibiotica de beste behandelingsoptie. "Als er niet een infectieuze agens aanwezig, dan anti inflammatoire medicatie, zoals steroïde crèmes effectief kunnen zijn '" zegt Dr. Christine Ko, associate professor in de dermatologie en pathologie aan de Yale School of Medicine.

3. Seborrheic Dermatitis
Seb derm, als meest derms oproep, is één van de meest voorkomende hoofdhuid-voorwaarden. Cradle cap bij baby's, parlays in rode, jeukende vlekken met vettige schaal of roos in een volwassene. Het is niet besmettelijk kan, maar gênant. Helaas, het vaak komt en gaat met triggers zoals stress en seizoensgebonden veranderingen — het is erger in de winter en het vroege voorjaar. En het gezicht, oren en borst kunnen ook worden beïnvloed. Hoewel geen definitieve oorzaak is geconstateerd, lijkt een gist (schimmel) genaamd malassezia thats in de afscheiding van olie op de huid, de meest waarschijnlijke dader. Sommige predisponerende factoren zijn onder andere ziekte van Parkinson, depressie, diabetes, een verzwakt immuunsysteem en obesitas.

De behandeling:
Dr. Desai beveelt behandelen seborrheic dermatitis, vroeg en agressief om complicaties zoals haarverlies te vermijden. Vaak zal een voorschrift sterkte anti-gist shampoo genaamd ketoconazol doen de truc. Als vlokken nog steeds vallen, kan een actueel steroïde worden in orde.

Lees ook: Pijnlijke hoofdhuid? Leren wat voorwaarden zou de oorzaak

4. Alopecia/haaruitval
"Haaruitval kan te wijten zijn aan een aantal verschillende factoren, met inbegrip van genetica, medicijnen, ontsteking, hormonale afwijkingen en haar kwetsbaarheid," zegt Ko. Ongeacht de oorzaak is het super schrijnend. Als u merkt dat haar breken/vergieten of kale plekken in je hoofdhuid, is het belangrijk onmiddellijk krijgen geëvalueerd door een zorgverzekeraar. Ze loopt vrijwel zeker bloed werk te evalueren voor bloedarmoede, vitamine-deficiëntie Schildklier afwijkingen, hormoonspiegels en auto-immune markeringen.

Bloedonderzoek uitcheckt, andere bronnen van stress zoals de dood van een geliefde, chirurgie, of een auto-ongeluk kunnen leiden tot een massale vergieten maanden na het incident. De meeste van de tijd, is het gewoon mother nature's manier om te zeggen "je bent niet een kind meer." Ja, als we blijven in die hormonale vagevuur tussen geslachtsrijpe leeftijd en menopauze hangen, oestrogeen niveaus van daling, en vaak doet dat onze haren. Het kan ook zijn de tol van jarenlange bleken, verven, strekken, permanenten en schommelen van strakke, slicked terug topknots, pony tails of vlechten net inhaalslag aan ons. Het probleem van haaruitval als natuurlijk complex en vergt goede medische aandacht om erachter te komen.

De behandeling:
Uw arts zal willen een grondige fysieke gedaan, zodat eventuele medische problemen gedetecteerd kunnen worden behandeld. Onderliggende hoofdhuid aandoeningen zoals seborrheic dermatitis of psoriasis moet worden aangepakt. In het geval van hormonale dunner, zijn er behandelingen die een Rogaine, een oplossing die dikker bestaande haren, spironolacton en een pil, die helpt bij het blokkeren van de mannelijke hormonen teistert ons systeem zoals we richting menopauze loopvlak. Eten van een goed uitgebalanceerd dieet, gevuld met vitaminen zoals B12, zijn folaat en biotine ook handig als ze last hebben van haar gezondheid ellende. Tot slot, het nemen van een pauze van overdreven verwerking van je haar en het schommelen in meer natuurlijke stijlen worden zeker aangemoedigd. In extreme gevallen is haartransplantatie een effectieve optie.

5. Cysten
Net als elk ander orgaan, kunnen cysten op de huid optreden. Het goede nieuws: hoofdhuid cysten zijn gemeenschappelijk, en gemakkelijk te identificeren. Ze zijn meestal marmer of druivenmost formaat, vloeistof gevulde blaasjes die je voelen kunt wanneer uw kam of borstel overheen loopt. Voor het grootste deel, hoofdhuid cysten zijn meestal genetische, goedaardige, en geen reden tot bezorgdheid. Dat gezegd zijnde, in sommige gevallen kunnen krijgen besmet of geïrriteerd, waardoor pijn en drainage.

De behandeling:
Ongewijzigd laten of laat het operatief verwijderd.

6. Ringworm
Ook genaamd tinea capitis, het gebeurt meestal in kleine kinderen (gelukkig!). Maar af en toe, de volwassenen hen, krijgen ook. Volgens de Mayo Clinic, er een paar manieren van de aanbestedende deze schimmel: van mens op mens, dier op mens (katten zijn een gemeenschappelijke bron), en tegen mens (kleding, handdoeken, beddengoed / beddengoed, kammen en borstels). De resulterende uitslag is meestal pijnlijk en schilferige, soms zelfs veroorzaakt vergrote lymfeklieren. Ook kan er kale plekken, met gebroken haren en zwarte stippen.

De behandeling:
Nemen van een antischimmel pil meestal doet het werk. En behandelen of verwijderen van geïnfecteerde bronnen kan helpen om te voorkomen dat re-infectie.

Lees ook: Hoe te sturen duidelijk van schimmel op huid

7. Allergische contactdermatitis
Parafenylenediamine (PPD) is een chemische stof die wordt veel gebruikt als een permanente haarkleurmiddelen, en wat denk je? Het kan grote schade aanrichten op de huid. Het is ook een van de meest voorkomende oorzaken van allergische contactdermatitis hoofdhuid (ACD), met de chemische stoffen/geurstoffen opgenomen in shampoos en conditioners komen in rechts achter als een goede tweede. ACD kan extreme jeuk en ongemak veroorzaken. Het goede ding is het meestal vrij gemakkelijk te achterhalen van de oorzaak vanwege de timing tussen chemische contact en huiduitslag.

De behandeling:
Identificeren van de oorzaak en opheffing ervan zijn de belangrijkste stappen in het behandelen van ACD. Met behulp van een actueel steroïde gel, schuim, crème of zalf voor 2-3 weken zal helpen verminderen ontsteking en krijg je weer op de rails.


EmoticonEmoticon