De Candida dieet is gemaakt om te controleren de proliferatie van candida in de darm. Candida albicans is een gist die natuurlijk in uw spijsverteringsstelsel en op bepaalde gebieden van uw huid gevonden is. Er zijn bepaalde diëten en levensstijlen die de groei van deze gist stimuleren. Wanneer deze gist het spijsverteringskanaal haalt, zullen veel mensen lijden aan een groot aantal kwalen zoals irritable bowel syndroom, lijster, migraine, verminderde immuniteit, allergieën, hersenen mist en vermoeidheid.

gids voor candida dieet_922015478

Candidiasis is de officiële naam van candida overgroei in de darm. De Candida dieet werd gemaakt om balans terug naar de darm, en hiervoor is het verwijderen van voedingsmiddelen die gist groei zoals zuivelproducten, suiker, en witte bloem bevorderen. Voordat vast te houden aan dit dieet, is het belangrijk om te spreken met een arts om ervoor te zorgen dat uw maag problemen zijn niet als gevolg van iets meer serieus.

Wat repareert de Candida dieet?


Candida overgroei beïnvloedt hoe nutriënten van voedsel worden geabsorbeerd, die op zijn beurt kan leiden tot een cascade van negatieve invloed op het lichaam. Balanceren van de candida groei in uw maag heeft vele voordelen:


  • Verbetering van de huid en nagels

Onze huid is dat een passieve weerspiegeling van wat kan gaan op intern. Een gebalanceerde spijsverteringskanaal kan helpen verlichten kwesties zoals eczeem, huiduitslag, voetschimmel en wratten, om enkelen te noemen.


  • Herstellen van energie

Wanneer je lichaam is vastgelopen met gist, kan het een tol te nemen over uw energieniveaus. Chronische vermoeidheid en bijnier moeheid kunnen worden beïnvloed door candida overgroei.


  • Verbetering van de darm gezondheid

Gastro-intestinale kwesties zoals opgeblazen gevoel en constipatie gelden wanneer gut bacteriën is uit balans. Herstellen van uw lichaam natuurlijke goede bacteriën in de darm door het verlagen van de overmatige groei van candida kan verminderen GI problemen en ongemak.


  • Verbeteren van de cognitieve vermogens

"Brain fog" lijden is gemeen met te veel gist in de darm. Andere kwesties zoals gebrek aan concentratie, focus, terugroepen en geheugen kunnen ook aanwezig zijn.


  • Verlichting van symptomen die voortvloeien uit seizoengebonden allergieën

Allergieën kunnen worden verergerd wanneer gist is overgroeid in de darm als het kleine perforaties kan veroorzaken in de bekleding van de maag, die toxines en gist in de bloedbaan lekken kan. Dit kan verhogen de allergische reactie die je lichaam heeft.


  • Verhogen van uw lichaam immuunreactie

70-80% van uw immuunsysteem is in je darmen, dus houden van een gezonde balans van bacteriën zeer belangrijk is. Candida overgroei kan verstoren de gezonde balans, die op zijn beurt immuniteit kan afnemen.

Lees ook: Gebruik de candida dieet to get rid van schimmelinfecties

Voedingsmiddelen die je kunt eten op een candida dieet


Lean, biologische bronnen van eiwitten, vetten en koolhydraten voor gezonde, niet-zetmeelhoudende maakt het grootste deel van uw maaltijden op het dieet van candida. Hieronder zijn een aantal heerlijke voedingsmiddelen die u kunt opnemen terwijl op dit dieet.


  • Niet-zetmeelhoudende groenten

Niet-zetmeelhoudende groenten zal binnenvallende gist bestrijden door te helpen bij het regelen van suiker niveaus in het bloed. Sommige van deze niet-zetmeelhoudende groenten omvatten broccoli, aubergine, spinazie en tomaten. Indien mogelijk, altijd proberen te kopen van groenten in hun rawest, meest organische vorm. Voor het behoud van sommige van de voedingswaarde van deze groenten, proberen te eten ze rauw of stoom hen indien nodig.


  • Gezonde yoghurt

Bepaalde yoghurt hebben de "goede" soort gist die de overmatige groei van candida kunt. Probiotische yoghurt is het beste type van yoghurt voor dit. Kefir is ook een geweldige optie.


  • Vlees en vis

Proberen te beperken van de consumptie van vlees. Als je gaat om vlees in uw dieet, zorg ervoor dat zij zijn organisch vlees vrij van dextrose en suikers die zal brandstof de candida in je darmen. Wilde zalm hebben gunstige vetzuren die uw maag goede bacteriën kunnen versterken.

Levensmiddelen te vermijden

Suiker en de alternatieven
Suiker is de belangrijkste brandstof die wordt gebruikt door de candida. Gebruik geen toegevoegde suikers in uw dieet. Suiker alternatieven zoals agave en honing - zijn hoewel ze gemakkelijker worden geabsorbeerd door het lichaam - nog steeds bronnen van energie voor candida.

Gluten
Gluten is inflammatoire en kan niet alleen maar verergeren problemen veroorzaakt door candida, maar zal het ook brandstof.

Alcohol
Alcohol benadrukt uw lichaam en uw spijsverteringsstelsel. Het doet ook een nummer op uw immuun systeem.

Vruchten
Hoewel zeer nutriënt-dichte, vruchten nog suiker bevatten. Totdat de darm is evenwichtig en candida niet langer wordt overgenomen, is het verstandig om vruchten te beperken. Wees vooral voorzichtig met sappen die meestal hebben enorme hoeveelheden van suikers die liefde te voeden candida.

Dit zijn slechts een paar suggesties over de levensmiddelen te vermijden en voedsel te eten terwijl op candida dieet. Het kan nuttig aan te vullen met probiotica, specifieke enzymen en ook bepaalde homeopathische middelen ter bestrijding van candida efficiënter zijn. Resetten en balanceren uw spijsverteringskanaal is een van de belangrijkste dingen die je voor uw gezondheid doen kunt. Lees ook: 7 home remedies voor schimmel tussen tenen


EmoticonEmoticon